Svi mi imamo snove i ciljeve koje želimo da postignemo. Mnogi ljudi imaju ciljeve koje su postavili za sebe u svim oblastima života. Želja nam je da rastemo i poboljšamo sebe kao pojedinca. A jedan od najvažnijih aspekata bilo kog poduhvata je umeće i praksa lične kreativnosti.

Zašto pišem o ovome danas? Podstakla su me česta pitanja, kako u grupama tako i u inboxu, a povodom popunjavanja čeka izobilja. Pitanja kao što su: „Kako se popunjava ček?“, „Šta se radi sa starim?“, „Do kad ga mogu popuniti?“, „Gde ga treba ostaviti nakon popunjavanja?“…

Da odmah budem jasan! Verujem da ćete se složiti samnom…da bi dostigli neki cilj bilo da je u pitanju zdravlja, ljubav ili materijalno bogatstvo, potrebni su vam motivacija i kreativnost.

O motivaciji cu reci samo kratko. Smatrajte da pojava ovog čeka na vašem monitoru, tabletu ili ekranu telefona, je ustvari motivacija. Čim ste ga ugledali osetili ste potrebu da ga popunite.

S druge strane, kreativnost je veoma bitna kada se popunjava ček izobilja. Kreativnost je ono što nas pokreće da učinimo više, ono što nas tera da idemo napred. Iz kreativnosti nastaje stvaranje. Sve u svemu, kreativnost je osnova od koje sve poćinje i bez nje nismo u mogućnosti da napredujemo i rastemo. Aspekt kreativnosti kao prvo predvidja kreativnu vizuelizaciju. Kreativna vizuelizacija je najvažnija i ona se odnosi na kreativnost u celini. Mogućnost da kreativno vizualizujemo ono što želimo u svom životu nam govori da smo u stanju i da možemo graditi u našim umovima a preko naših osećanja. Kada se koristi kreativna vizuelizacija, morate biti otvorenog uma i imati jedan lagodan i raznovrstan stav u svakom trenutku. Ne sme biti nikakvih ograničavajućih verovanja koja dolaze jer one mogu osakatiti kreativnost u celini.

Dakle, kada popunjavate ček izobilja, zaboravite na ogranicenja. Ne postoje stroga pravila prilikom popunjavanja čeka. U duhovnom svetu ne postoje pravila, zakoni, ogranicenja, prostor, vreme….Sve je dozvoljeno, sve ono što vaša mašta može da proizvede. Nije važno kako ste ga popunili več je važno da li ste ukljucili vaša osecanja. Da li vam je srce zaigralo kada ste ga popunili? Da li ste se nasmejali? Da li ste u sebi ili glasno rekli “Yesssss“?

Ček možete ostaviti bilo gde. Ukljucite tada svoju maštu. Možete ga ostaviti pod jastukom, u ormaru, u novcaniku……na bilo kom mestu za koje VERUJETE da je to idealno mesto.

Možete popuniti više čekova za jednu istu stvar. Pravite male, dostižne ciljeve koji će vam pomoći na vašem putu da ostvarite svoje snove. Recimo, želite da smršate. Imate nameru da smršate 20 Kg. Može vam izgledati zastrašujuće kada vidite broj 20 i ne možete videti seba sa toliko kilograma manje. Ali ako popunite ček u kome ste napisali da ćete smršati 3-5 Kg za jedan mesec, to će vas motivisati i bićete ponosni na sebe jer verujete da je to dostižno. Jedan od ključeva uspeha sa motivacijom je strpljenje. Živimo u društvu u kome želimo ono što želimo, ODMAH! Doslednost, strpljenje i istrajnost su duhovne moci i sa slikom u umu onog što želite, će vam pomoći da postanete magnet i privučete i ispunite svoje ciljeve.

Takodje, ne morate ćekati Mlad Mesec da bi popunili ček. Uradite to kad god osecate potrebu, kada vam sine ideja u glavi, kada ste srecni, kada ste dobro raspoloženi, kada se osecate mladim….. Igrajte se,  budite ponovo dete.

Nastavite da tragate za sopstvenom kreatinošću i bićete zapanjeni šta sve možete postići.

S poštovanjem

Marjan

Similar Posts